skip to Main Content

Een duurzaam huis bouwen met staalframebouw

Wilt u graag een luxe nieuwe woning bouwen, waarbij duurzaamheid een centrale rol speelt in het bouwproces? Dan bent u bij Villabouwen.eu aan het juiste adres. Wij specialiseren ons namelijk in staalframebouw, waarmee we in een mum van tijd een duurzame villa kunnen bouwen. Dit doen wij door stalen frames te maken die gemakkelijk aan elkaar te monteren zijn. Deze vormen het skelet van de woning.

Waarom is het bouwen van een huis in staalframebouw dan zoveel duurzamer? Dat heeft een aantal redenen. Ten eerste kan er in vergelijking met traditionele bouwmethode eenvoudiger meer isolatie verwerkt worden, zonder dat er bijvoorbeeld erg dikke wanden ontstaan. Ten tweede is er minder materiaal nodig als gevolg van een lichtere fundering en kent het bouwproces minder restafval. Ten derde zijn de meeste onderdelen van het gebouw volledig te hergebruiken. Al deze argumenten zorgen er voor dat de woningen erg goed scoren in de zogenaamde MPG en GPR-berekening, die de mate van milieubelasting en duurzaamheid van een huis aantonen. Tenslotte zijn onze villa’s eenvoudig luchtdicht te bouwen, een voorwaarde van een duurzame of energieneutrale woning.

Voordelen duurzaam huis bouwen

Tussen deze stalen frames is er genoeg ruimte over voor hoogwaardig isolatiemateriaal, waardoor de woning ontzettend goed geïsoleerd is. Ook wordt de buitenzijde voorzien van isolatie om een koudebrug te voorkomen. Bovendien gaan wij efficiënt om met onze materialen, waardoor er minder materiaal nodig is om een duurzame villa te creëren. Prefab heeft dus zijn voordelen om duurzaam te bouwen. Op deze pagina leggen we u verder uit hoe wij een prefab villa bouwen en wat de mogelijkheden zijn.

Een ander pluspunt van zo’n duurzame woning in staalframebouw is dat de stalen profielen te demonteren zijn. Moet uw woning dus over tientallen jaren gesloopt worden? Dan is het geen enkel probleem om het stalen frame opnieuw te gebruiken voor een ander bouwproject. Dankzij de handige coderingen is het opnieuw monteren van het frame mogelijk. Zo bent u in staat om een duurzaam huis te (her)bouwen met dezelfde materialen.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden om een duurzaam huis te bouwen? Neem dan contact op met Villabouwen.eu om de opties te bespreken.

Back To Top