Wilt u een duurzaam huis bouwen, dan is de luchtdichtheid van de gebouwschil erg belangrijk. Een luchtdichte woning voorkomt namelijk onnodige warmteverliezen. Isoleren heeft minder effect als de luchtdichtheid niet goed in orde is. Als u een duurzaam of energieneutraal huis gaat bouwen dan wilt dus altijd kierdicht bouwen. Dat kan eenvoudig met ons bouwsysteem staalframebouw, omdat er heel nauwkeurig gewerkt kan worden en daarmee alle bouwonderdelen goed aansluiten. Om de afdichting helemaal af te maken, worden de kleine naden die ontstaan netjes afgedicht.

Kierdichte villa bouwen en meten met een blowerdoortest

Een blowerdoortest wordt gebruikt om te meten hoe luchtdicht de gebouwschil van de villa is. Tijdens een luchtdichtheidsmeting wordt de ‘blower’ in een deur gezet. Dit is in feite een krachtige ventilator waarmee het huis op onder- of bovendruk wordt gezet. Door middel van een drukverschilmeting meet de blower hoeveel lucht de gebouwschil doorlaat. Door middel van de blowerdoortest kan eenvoudig gemeten worden hoe kierdicht de woning is, zodat u ook aantoonbaar een duurzame of energieneutrale villa kunt bouwen.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden om een duurzaam huis te bouwen? Neem dan contact op met Villabouwen.eu om de opties te bespreken.